среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Windows 10 download 10240 RTM достапен за симнување

Последната верзија „Windows 10 download 10240 RTM“ е веќе достапна за надградба и за произведувачите

Новиот Windows 10 download 10240 RTM достапен

Новиот Windows 10 download 10240 RTM достапен

Поврзани вести

Како што се приближува 29ти Јули, датумот на излегување на најновата верзија на Windows 10 download, Microsoft ги активираше најновите надградби на веќе инсталираните оперативни системи кај учесниците на Windows 10 download Insider Program и тоа нивниот генерален менаџер на инжинерскиот тим Gabriel Aul го твитна.

Најновите надградби како што вели Г-дин Ол, ќе се инсталираат автоматски или може да се побараат при проверка за надградби од системот.

Токму новиот начин на автоматска надградба на системот, кој корисниците на стандардните верзии на Windows 10 нема да имаат можност да го променат ги запали форумите последниве две недели. Имено доколку не сте корисник на Windows 10 Pro или Windows 10 Enterprise, нема да можете да ја исклучите автоматската надградба на системот. Тоа од една страна е добро, поради тоа што корисниците ќе добиваат постојано сигурносни закрпи, општи подобрувања на системот и исправки на ситни грешки, но од друга страна остава простор и за надградба со истрчани и ненамерно грешни надградби без никаква контрола врз нив.

Најчитани вести