среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 8

За 100 милиони долари се продава замокот на Мајкл Џексон

majkl

Последни вести

Тематскиот парк и домот од бајките на починатиот крал на попот беше место на бројни атракции кои сите биле проект на фантазијата на пејачот. Велелепното здание сега се продава.

Славното но и контроверзниот имот „Неверленд“ (Neverland) на починатиот крал на попот, Мајкл Џексон, е ставено на продажба и тоа првпат по смртта на пејачот.

Зданието се протега на 1100 хектари, а се наоѓа вон Санта Барбара во Калифорнија. Компанијата која што своевремено го откупила долгот на Џексон, а потоа го обновила имотот, сега сепак се решила на продажба.

Цената е одредена на 100 милиони долари, а целиот комплекс повеќе не го носи името „Неверленд“, туку сега е „Sycamore Valley Ranch“, како што имотот се викал пред да дојде во раце на Мајкл Џексон. Комплексот помеѓу останатото има и базен, кошаркарско игралиште и тениски терен.

Најчитани вести