петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 0

За 20.000 долари се продава СОС пораката што ја пратил Титаник (ФОТО)

Анализите потврдиле дека пораката датира од почетокот на дваесеттиот век и потврдено било дека не станува збор за фалсификат.

За 20.000 долари се продава СОС пораката која ја пратил Титаник

За 20.000 долари се продава СОС пораката која ја пратил Титаник

Последни вести

На продажба ќе биде ставена телеграмата која ја испратил Титаник до компанијата „Вајт стар лајн“, откако бродот удрил во санта мраз.

„Удривме во санта мраз=Само што не потонавме=Испратете помош=Позиција: Лат41.46Н. =50.14 Лон“

-Ова е доказ дека Титаник испратил порака до компанијата „Вајт стар лајн“ во Њујорк, објасниле од аукциската куќа Херитиџ.

Почетната цена на пораката или историска телеграма ќе биде 20.000 долари.

Сомнителен е на

Најчитани вести