Македонија,Крими хроника

За два дена силувал две малолетнички во Штип

За два дена силувал две малолетнички во Штип

За два дена, 29- годишен штипјанец силувал две малолетнички. Првото кривично дело вечерта на 9 март, Б.Ј. го извршил врз шеснаесетгодишник со посебни потреби во позната штипска населба Суитлак,пренесува „старплус“ на ТВ Стар.

Ден потоа, Б.Ј. извршил полов напад, врз дете кое не наполнило 14 години. Детето доживеало голема траума а во Штипскта болница е донесено неколку часови по силувањето.
Од СВР Штип денес ги потврдија и двата случаи. Настанот ги згрози граѓаните а две силување за два дена од исто лице во Штип не се паметат.