четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 39

За два месеци над 1, 3 милиони упати креирани во Мој термин

moj_termin

Последни вести

За два месеца, односно од почетокот на годинава до сега, креирани се вкупно 1.313.000 упати, покажуваат податоците од Националниот систем за електронски евиденции во здравството – МојТермин.

Околу 670.000 упати, односно повеќе од половина од вкупниот број креирани упати се специјалистички, додека останатите се: 301.000 лабораториски упати, 120.000 упати за радиодијагностика, 115.000 интерспецијалистички упати, како и упати за микробиологија, болнички упати, упати за операција, конзилијарно мислење, нуклеарна медицина, и хемодијализа.

Според податоците од системот МојТермин, најголем број пациенти од почетокот на годинава се упатени на интерна медицина, офталмологија и микробиологија.

Најчитани вести