петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 0

За една недела 1.270 повици на Ало докторе

alo-doktore-500

Поврзани вести

Вкупно 1.270 повици на линијата за медицински совет Ало докторе во текот на изминатата недела.

Од почетокот на проектот се регистрирани вкупно 54.163  повици на линијата 02/15 123.

Линијата е достапна секој ден 24 часа со цел да се овозможи непосредна медицинска консултација во моментот на појава на какви било симптоми на нарушување на здравјето.

Дваесет и пет доктори вкупно се достапни за медицински совет за јавувањата кои се од граѓани од сите градови на Македонија.

Јавувањата се за широк спектар на најразлична симптоматологија, најчесто за кардиоваскуларни и респираторни симптоми ,главоболки, покачена телесна температура, стомачен вирус и симптомна болка.

На сите оние лица кои  побараа медицински совет на телефонската линија Ало докторе им е дадена здравствена помош со совет и соодветна симптоматска терапија.

Најчитани вести