Крими хроника

За една недела казнети 1.054 возачи

За една недела казнети 1.054 возачи

За седум дена скопската полиција казнила 1.054 учесници во сообраќајот кои сториле прекршоци казниви според Законот за безбедност на сообраќајот.

Притоа, 31 возач бил под дејство на алкохол, 82 управувале возила со измината важност на сообраќајната дозвола, 30 возачи поминале на црвено светло, додека 48 возачи управувале возила со над дозволената брзина, а 21 возач управувале возило со над 90 километри на час во населено место.