Балкан

За исчезнатата Ивана не се грижел никој

За исчезнатата Ивана не се грижел никој

Четиринаесетгодишната Ивана од Белград која исчезна на 29 – ти јули годинава, веќе цела година се наоѓа на евиденцијата на Социјалниот центар поради своето проблематично однесување.

Центарот е запознаен со тоа дека Ивана неколку пати бегала од дома, и дека правела разни глупости со другарите. Таа постојано излегувала, сакала да пие и да создава неволји. Понекогаш била хистерична и зборувала дека сите ја замараат.

Инаку, неодамна таткото на Ивана изјави дека не може да се замара со глупостите на ќерка му и дека како што избегала од дома така ќе се врати.