четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

За мажите „големиот мозок“ е поважен од големите гради

Тоа е показател дека таа ќе знае да се грижи за нивните деца и дека нејзините родители веројатно исто така се интелегенти, што наведува на заклучокот дека и девојката е добро воспитанa.

За мажите „големиот мозок“ е поважен од големите гради

За мажите „големиот мозок“ е поважен од големите гради

Поврзани вести

На мажите при изборот на партнерката им е поважна „големината“ на нејзиниот мозок, отколку големината на градите, тврди професерот на Универзитетот во Кембриџ, Дејвид Бејнбриџ.

Ваквиот заклучок, како што јави „Дејли Мејл“, Бејнбриџ го донел врз основа на анализа на неколку студии за тоа што им е нјаважно на мажите при изборот на нивната животна партнерка.

Големината на градите не е важна. Кај големите гради има поголема шанса за асиметрија, а мажите повеќе ги привлекува симетријата… Мажите не бараат ниту долги нозе. Анкетите покажуваат дека мажите повеќе сакаат просечна должина на нозете, вели Бејнбриџ.

Тој додава дека анкетите покажуваат оти на мажите ителегенција им е на самиот врв на листата на критериуми при изборот на партнерката.

Тоа е показател дека таа ќе знае да се грижи за нивните деца и дека нејзините родители веројатно исто така се интелегенти, што наведува на заклучокот дека и девојката е добро воспитанa, заклучува Бејнбриџ.

Најчитани вести