среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 43

За неполни четири месеци во Албанија запленети 28 тони марихуана

Во рамки на мерките кои полицијата ги презема за сузбивање на производството на марихуаната, на располагање на граѓаните е ставена бесплатна телефонска линија

Albania mariuana

Поврзани вести

Албанската полиција од почетокот на 2017 година запленила вкупно 28 тони марихуана, соопшти генералниот директор на полицијата, Алтин Ќато.

Според полициската статистика, запленети се и килограм кокаин и 12 килограми хероин.

„Запленетите количества дрога потврдуваат уште еднаш дека проблемот со мархуаната во Албанија добива застрашувачки димензии. Уште повеќе што речиси исто количество албанска марихуана е запленето во Италија, над десет тони во Грција и помали количества во другите соседни земји, констатираат албанските медиуми во написите кои најчесто се под наслов „Албанија потоната во марихауна“ и „Албанија преплавена со марихуана“.

Во рамки на мерките кои полицијата ги презема за сузбивање на производството на марихуаната, на располагање на граѓаните е ставена бесплатна телефонска линија, на која може да се јават за да дадат информација за граѓани или полициски службеници вмешани во производство и трговија на мархуана. За полезна информација следува награда и целосна анонимност.

Најчитани вести