Македонија

Нема спојување на празнични денови за Нова година и Божик

Нема спојување на празнични денови за Нова година и Божик

Согласно со Законот за празници на Република Македони, следен неработен ден е 8 декември -Св. Климент Охридски“. За Нова година не се предвидува спојување на новогодишните празници. Неработен ден е  само 1 јануари (четврток).
Бадник (6 јануари) е неработен ден само за православните, а  
Божик (7 јануари)  е неработен ден за сите граѓани на земјава.