Крими хроника

За новогодишните празници во Скопје 14 сообраќајки со 10 повредени

За новогодишните празници во Скопје 14 сообраќајки со 10 повредени

Според евиденцијата на СВР Скопје, на новогодишната ноќ се случиле четири сообраќајки во кои телесно се повредени четири лица.

Во следните два дена од продолжениот новогодишен викенд се регистрирани уште 10 сообраќајни несреќи во кои се повредени шест лица.

Поради сторени сообраќајни прекршоци, казнети се вкупно 77 возачи на моторни возила.