сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 0

За првпат на американска банкнота ќе има портрет на жена

Ликот на Хариет Табман, американска активистка за укинување на ропството од 19 век, ќе биде на банкнотата од 20 долари.

За првпат на американска банкнота ќе има портрет на жена

За првпат на американска банкнота ќе има портрет на жена

Последни вести

Ликот на Хариет Табман, американска активистка за укинување на ропството од 19 век, ќе биде на банкнотата од 20 долари.

Нејзиниот портрет ќе биде на предната страна од банкнотата, а на задната ќе биде портрет на Ендру Дексон, седмиот американски претседател.

Најчитани вести