Македонија

За првпат новогодишен саем во Битола

За првпат новогодишен саем во Битола

Во организација на здружението „Астерион галери“ од Битола за првпат се организираше предновогодишен саем.

Во рамките на овој настан, учествуваа околу 24 штандови на здруженија на ракотворци, занаетчии и малостопанственици.

Луѓето кои досега немле можност на ваков начин да ги изложат своите производи и да ги продаваат, како за првпат се задоволни од посетата на битолчани и се надеваат дека саемот ќе се организира и во иднина, а истиот ќе ја подобри економијата на Битола.