За ручек подгответе полнето пиле

Состојки:

1 пиле

50 гр.пилешки џигер

1 помал морков

1 јајце

1 помал кромид

1-2 чешниња лук

2 лаж презла

малку магдонос

малку сол

малку црн пипер

масло за мачкање

сенф

компир

Начин на подготовка:

Џигерчињата исечкајте ги на ситно, кромидот и лукот изрендајте ги, магдоносот ситно исечкајте го, додадете јајце, презла, сол, пипер, зачините и се заедно измешајте. Со оваа смеса наполнете го пилето, потоа намачкајте го со масло, посолете го и намачкајте го со сенф. Пилето ставете го во подмачкана тавка и печете го заедно со компирите кои сте ги исекле на кругови. Додека пилето се пече мора да биде поклопено (печете го во печка или тавка и покријте го со фолија за печење). 15 минути пред да го извадите од рерна, тргнете го капакот малку да се зацрвене.