понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 58

За седум дена на „Ало докторе“ се јавиле 1.218 лица

za-devet-meseci-na-linijata-alo-doktore-sovet-pobarale-recisi-40-000-lica

Поврзани вести

Вкупно 1.218 повици се регистрирани на телефонската линија „Ало докторе“ во текот на изминатата недела.

Од септември 2014. откако започна да работи телефонската линија 02/15 123 до вчера имало вкупно 84.109 повици.

Линијата е достапна секој ден  24 часа со цел да се овозможи непосредна медицинска консултација во моментот на појава на различни симптоми на нарушување на здравјето.

Дваесет и пет доктори  вкупно се достапни за медицински совет. Повиците се од граѓани од сите градови на Македонија.

Јавувањата  се  за широк спектар на најразлична симптоматологија , најчесто за покачен крвен притисок, главоболки, сезонски настинки,  симптомна болка, покачена телесна температура и совети поврзани со хронични болести.

На сите оние лица кои побараа медицински совет им е дадена   здравствена  помош  со  совет и соодветна симптоматска  терапија.

Најчитани вести