Свет

За седум дена во Алепо се убиени 200 цивили

За седум дена во Алепо се убиени 200 цивили

Во истиот период во нападите на области кои се под контрола на владините сили се убиени 71 цивил, меѓу кои 13 деца, тврди Сирискиот центар.

Уште седум цивили, вклучувајќи три деца, загинале при нападите на владините сили врз подрачја кои не се нивна контрола.

Генералниот секретар на ОН, Бан Ки-мун ги повика вчера Русија и САД да извршат притисок врз инволвираните страни во конфликтот во Сирија да ги прекинат судирите во земјата и да обезбедат веродостојна истрага за воздушните напади врз болница во Алепо.