петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 38

„За сервилниот и климоглав Малески, Македонија е бучкуруш од етницитети“

Новинарката Мирка Велиновска во далечната 2003 година во свој текст – протрет на Денко Малески, за неделникот „Фокус“ пишува за сервилноста на Малески кон странскиот факор и неговата климоглавост како МНР и амбасадор во ООН. Времето поминало, а Малески е истиот како од портретот на Велиновска – климоглав и сервилен, климајќи со главата и пишувајќи колумни полни со гнев и омраза кон својот народ и држава, за некој ситен денар од Соросовите сметки.

малевски

Поврзани вести

Според Велиновска, Малески своевремено ја застапувал тезата дека Македонија е бучкуруш од етницитети и дека како таква не би требало да претендира да биде држава на македонскиот народ како ексклузивитет.

eden

Имено Малески додека бил амбасадор во ООН воопшто не ни одел на комитетските сесии, со Ворен Кристофер после со кого после долго амбасодорување го запознал Глигоров, а не обратно како што всушност би било логички. Малески не се ни појавувал во зградата на ООН што ми било нели работна обврска, а шоферот го праќал по материјалите од ООН, за кого всушност вратарите мислеле дека амбасадорот.

dva

Како амбасадор во ООН бил и крајно неодговорен, земал одмор кога ќе му текне, правел што ќе му текне, без да води сметка на државата и нејзиниот углед, ваквите излети на Малески не наоѓале ниту на укор од Глигоров, пишуваше тогаш Велиновска.  Таа констатира дека дури сега се гледало колку многу се работеле на проектот Македонија да не биде држава.

tri

Најчитани вести