Магазин

За среќата засекогаш да владее во вашиот дом, пет работи кои не треба да ги имате

За среќата засекогаш да владее во вашиот дом, пет работи кои не треба да ги имате

Доколку го менувате ентериерот во вашиот дом, прочитајте ја листата на работи кои би требало да ги избегнете.

Црна врата

Според кинеската филозофија за ентериер- Фенг Шуи, најадекватна боја за влезната врата ќе ја одберете во зависност од страната на светот во кој се наоѓате. Црната боја привлекува несреќа доколку вратата не се наоѓа на северната страна.

Билки со трња

Острите билки се магнет за лоша среќа. Затоа не е препорачливо да одгледувате билки со трња, како на пример кактус.

kaktus-u-sobi-1393515489-28318

Календар на погрешно место

Календар кој се наоѓа на вратата потсетува дека животот е минлив и затоа негативно влијае на квалитетот и должината на живот на домашните.

Огледало наспроти кревет

Постои верување според кое огледалото спроти креветот за спиење привлекува ноповолни влијанија кои се одразуваат на врската или бракот.

devojka-i-ogledalo-1416174157-51185

Слика од бродолом

Доколку стекнете впечаток дека вас упорно во следи лоша среќа, време е да се ослободите од сликата на која има бродолом. Бродоломот е симбол на катастрофа, така да сликата со овој мотив н егативно влијае на вашето однесување и енергија.