петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 0

За што служи синиот дел од гумата за бришење

Се сеќавате на црвено-сините гуми за бришење? Истите сеуште се продаваат, а речиси никој не заборавил дека само што ќе поминете со синиот дел хартијата се кине...

guma-brishenje

Поврзани вести

Се сеќавате на црвено-сините гуми за бришење? Истите сеуште се продаваат, а речиси никој не заборавил дека само што ќе поминете со синиот дел хартијата се кине…

Порано сите мислевме дека црвениот дел служи за бришење графитни моливи, а дека синиот дел е за пенкала. Но секој таков обид би резултирал со скината хартија, затоа што синиот дел беше премногу груб.

Тој е наменет за бришење дебели и тешки хартии. Најпогоден е за бришење мастило и тоа исклучиво на тешки хартии. На тенката хартија, како што е онаа во тетратките синиот дел е бескорисен.

Најчитани вести