вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 4

За утре e најавена лидерска средба

Утре СДСМ треба да го предложи и новиот привремен уредник на МРТВ. Се споменува името на Санта Аргирова, долгогодишен новинар, а работеше и во кабинетот на Илинка Митрева во Министерството за надворешни работи во времето на владеење на СДСМ.

liderska-sredba-73721

Последни вести

Четворицата лидери на политичките партии потписнички на Пржинскиот договор утре треба да седнат на маса и да направат пресек дали има услови за одржување избори и што од договорот од 20 јули е досега спроведено. Лидерската е закажана за во 13 часот.

Дотогаш треба да се докомплетира ад хок телото за мониторинг на медиумите. Нов обид денеска направија четворица избрани членови, но повторно без успех. Од трката денеска се откажа Даут Даути, кој заедно со Сефер Тахири влезе во најтесниот круг на кандидати, но четворицата членови и натаму се оптимисти дека пред утрешната лидерска средба ќе се комплетира ова тело.

Утре СДСМ треба да го предложи и новиот привремен уредник на МРТВ. Се споменува името на Санта Аргирова, долгогодишен новинар, а работеше и во кабинетот на Илинка Митрева во Министерството за надворешни работи во времето на владеење на СДСМ.

Најчитани вести