вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 1

За велигденските празници 24-часовна здравствена заштита

Службите на Здравствен дом Скопје во текот на празничните денови ќе обезбедуваат 24-часовна здравствена заштита преку дежурните ноќни пунктови во Поликлиника Идадија, Ченто, Чаир, Ѓорче Петров, Бит Пазар, Јане Сандански, Шуто Оризари, Драчево.

veligden-2

Последни вести

Дежурната специјалистичка служба во Поликлиниката Букурешт утре ќе работи од 8 до 16 часот, а Службата за Итна медицинска помош ќе работи 24 часа.

Согласно изминатиот период на постење се препорачува граѓаните да внимааат со внес на храна од животинско потекло и консумација на алкохол пред се од здравствени причини, како и поради безбедност во сообраќајот, информираат од Здравствен дом Скопје.

Најчитани вести