Македонија

За велигденските празници ГДОМ ќе паузира со граѓанските собири

За велигденските празници ГДОМ ќе паузира со граѓанските собири
За велигденските празници ГДОМ ќе паузира со граѓанските собири
Во чест на Велигденските празнувања ГДОМ од денес и во наредните неколку дена ќе паузира со граѓански собири.

-Граѓанското движење за одбрана на Македонија во изминатиот период, преку масовна подршка која ја дадоа граѓаните, стари и млади, од сите народности и вери покажаа и докажаа дека Република Македонија е над се. Благодарност до Битолчани, Велешани, Штипјани, Радовишани, Струмичани, жителите на Кочани, Виница, Свети Николе, Куманово, Скопје, Тетово, Гостивар, Кичево, Гевгелија, Охрид и од многу други градови кои дадоа подршка, свој придонес и излегоа на граѓанските собири. Покажавме дека Македонија е над се, јасно покажуваме дека народот си ја сака својата држава, сака надминување на кризата, а излезот е преку изборите на 5ти јуни, бидејќи нема поголема демократија и слобода од таа народот да одлучува за својата иднина и судбина. Народот цврсто и одлучно покажува дека застанува на патот на сите деструктивни сили и е против виткање на кичмата, бидејќи народот на Македонија има достоинство и си ја сака својата држава. Продолжуваме со нашата мисија, и нашите цели, но во исто време сакаме да објавиме дека во чест на Велигденските празнувања ГДОМ од денес и во наредните неколку дена ќе паузира со граѓански собири. По завршување на празниците, продолжуваме таму каде што застанавме. Секогаш сме тука за Македонија, бидејќи нашата татковина е над се, напиша Александар Пандов од ГДОМ на својот Фејсбук  профил.