Балкан

Заедничка полициска акција на БиХ, Црна Гора и Хрватска

Заедничка полициска акција на БиХ, Црна Гора и Хрватска

Под името „Шетач 2“ деновиве во Босна и Херцеговина, Црна Гора и Хрватска се спроведува заедничка полициска акција. Акцијата е насочена против организираните криминални групи кои се осомничени за неовласетно пуштање во промет на наркотици.

Досега, во акцијата „Шетач 2“, запленети се 130 килограми марихуана.