четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 2

Заедничка седница на македонската и косовската влада во април

kosovo makedonija

Последни вести

Косовскиот премиер Иса Мустафа на последната седница на владата во Приштина соопштил дека за наредниот месец е планирана заедничка седница на владите на Косово и на Македонија.

Според него, на состанокот се очекува да се постигне договор за одредени прашања кои ќе ја олеснат соработката, пред се во економската сфера.

Македонската влада веќе имаше заеднички седници со владите на Србија и на Бугарија.

Најчитани вести