Македонија

Заемно признавање на возачките меѓу Македонија и Црна Гора

Заемно признавање на возачките меѓу Македонија и Црна Гора

Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска денеска ќе биде во работна посета во Црна Гора.

Таа во Подгорица ќе оствари работна средба со минисерот за внатрешни работи на Република Црна Гора, Рашка Коњевича при што ќе се потпише и Спогодба за заемно признавање на возачките дозволи на граѓаните од двете земји.

Црна Гора е втората земја во регионот со која Македонија се договори за заемно признавање на возачките дозволи. Таква спогодба во јули годинава беше потпишана со Србија.