Македонија

Заев фатен како прима мито од 200.000 евра

Заев фатен како прима мито од 200.000 евра

Лидеорт на опозицијата Зоран Заев е осомничен за примање поткуп од 200.000 евра, премалку соопшти МВР. Според информациите кои ги објави портапролот Иво Котевски, Заев се сомничи дека од лице барал по 2 евра за метар квадартен за да приватизира градежни земјиште. Станува збор за земјиште од 100.000 метри квадратни што значи дека Заев побарал мито од 200.000 евра. Половина барал да му бидат дадени нему, а половина за изградба на црвка во Струмица. МВР вели дека Заев се сомничи за примање поткуп.
Наскоро повеќе детали