Македонија

Ефтов: Заев и целата соросоидна булумента се веќе пуштени низ вода од САД

Ефтов: Заев и целата соросоидна булумента се веќе пуштени низ вода од САД

Новинарот Васко Ефтов, кој важи за добар познавач на приликите во опозицијата во својата најнова епизода на емисијата „Во Центар” констатира дека Зоран Заев и целата соросоидна булумента се веќе пуштени низ вода од САД.

Минатонеделната посета на Хојт Ји на Република Македонија според мене требаше да значи обид на американската администрација да бидат смирени тие тензии на политичката сцена. Во рамки на РМ беа пратени две пораки, како прво дека ќе има избори на 5 Јуни и како второ ако има избори на 5 Јуни, а ако на средба со Хојт Ји беа поканети не претставниците на ЗНМ, не соросоидите и не претставниците на МАН туку претставниците на 5-те најмоќни телевизии во рамки на РМ тоа значи дека полека и Зоран Заев и целата таа една соросоидна булумента се пушта низ вода, рече тој.