Македонија,Политика

ВИДЕО: Заев лаже колку навистина „тежи“

ВИДЕО: Заев лаже колку навистина „тежи“

Претседателот на СДСМ Зоран Заев беше гостин во вчерашните вечерни вести на МТВ. Притоа тој говореше од позиција на Претседател на СДСМ, каде што истакна дел од мерките, ставовите, но проговори и за својата имотна состојба, пренесува „Курир“.

zaev-anketen

Зборувајќи за својата имотна состојба, Зоран Заев истакна дека неговиот имот вреди од 60 000 до 80 000 вреди.

„Тоа е моето семејство, мојот анкетен лист е реално достапен на јавноста. Мојот имот лично заедно со возилата мои и на сопругата вреди некои 60-70-80 илјади евра. Јас сум транспарентен политичар и реално она што со мојот работен век од некои 17 години го имам создадено и секако моет осемејство“, вели Заев во вчерашното гостување на МТВ.

pregled

Вредноста на имотот кој Зоран Заев ја истакна во вчерашното излагање, не е ни малку слична или блиску со вредноста во анкетниот лист кој го има доставено до Антикорупциската комисија. Зоран Заев во анкетниот лист пријавил вредност на имот во висина од 46 502 000 милиони денари или 758.597 илјади евра.

Останува нејасно дали Зоран Заев направи ненамерна грешка или сакаше да ја изманипулира јавноста и да се претстави како човек кој е дел од средната класа во Македонија.