Македонија

Заев лаже, но граѓаните не веруваат во приказната која сака да им ја продаде

Заев лаже, но граѓаните не веруваат во приказната која сака да им ја продаде
Зоран Заев денеска противзаконски објавуваше криминално стекнати креирани, сечени и лепени материјали, со кои ги обвини Миле Јанакиески и Гордана Јанкулоска за наводно постапување во врска со изборите.

За креираните материјали кои ги објавуваше тој даде како и секогаш воведно објаснување, наратив, контекст, кој е тотално неточен.

Од оваа прес-конференција најексплицитно и најконкретно стана кристално јасно она што веќе цела јавност го знае, а тоа е дека Заев токму преку своите воведни излагања пред да ги пушта креираните материјали пробува нечесно да ги изманипулира граѓаните и да им даде насока како да размислуваат во правец кој нема тотална врска со вистината, пишува „Курир“.

Од креираните материјали кои денес ги пушта Заев добро упатени велат дека и покрај сечените и монтирани делови кои се забележливи, кристално јасно е дека Јанакиески и Јанкуловска зборуваат за испраќање на македонските навивачи на кошаркарскиот натпревар на македонската репрезентација со Шпанија во полуфиналето на европското првенство во Литванија, кога постоеше проблем со обезбедување на авиони за транспорт на македонските навивачи на натпреварот.

Јавноста тогаш памети дека со подршка на Владата и приватните компании во Литванија ќе патуваат и членови на семејствата на кошаркарите и на стручниот штаб, претставници на спортските федерации, јавни личности, естрадни уметници, истакнати спортски работници и претставници на навивачките групи.

Дури и во овие креирани материјали на Заев се слуша дека глас за кој Заев вели дека е на Јанкуловска зборува “за полнење на салата” на кошаркарскиот натпревар.

Со вакви манипулации Заев сака да го пере мозокот на граѓаните, што е нечесно и нечовечки и не доликува на ниту еден човек.

Владата тогаш јавно објави и се заблагодари на спонзорите приватни компании кои Заев ги наведува во креираните материјали за помошта во обезбедување на дополнителни средства за транспорт на македонските навивачи.

Заев е обичен преварант и тежок лажов. Затоа граѓаните не му веруваат во приказната која сака да им ја продаде.

За ова пишуваше и опозицискиот весник Утрински кој на 16.09.2011 има објавено статија со наслов “Владата испрати навивачи во Литванија” во кој е наведено дека Владата, во соработка со кошаркарската репрезентација на Македонија и неколку успешни компании, на 405 граѓани им овозможи да присуствуваат на преостанатите натпревари на нашите кошаркари во Литванија.

utrinskivesnik-litvanijaa

Аранжманот опфаќа бесплатен авионски превоз, хотелско сместување, обезбедени влезници за вчерашниот натпреварот со Шпанија, како и за утрешниот меч на нашата репрезентација…….