среда, 23 август 2017  |  Вести денес: 42

Заев до неопределените: Пенкалото на вашиот живот е во ваши раце, гласајте!

Oваа Македонија не е само на нас. Македонија е на сите подеднакво. Ова е наша заедничка татковина, немаме другa, рече Заев.

Последни вести

 

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев вечерва се обрати на митинг во скопската општина Кисела Вода. Пред присутните граѓани ги претстави темелите на Планот на СДСМ и коалицијата за живот во Македонија.

Претседателот Заев посебно се обрати до оние кои на анкетите не се изјаснуваат за кого ќе гласаат. „Разбудено е Скопје, водиме со двоцифрена разлика. Повеќе од 32 проценти сеуште молчат, не се изјаснуваат. Знаете како, оваа Македонија не е само на нас. Македонија е на сите подеднакво. Ова е наша заедничка татковина, немаме друга. Сега, при очи ќе се правиме слепи, при уши глуви, при уста ќе молчиме?! Пенкалото на животот на вашите деца, пенкалото на вашиот живот е во ваши раце“, рече претседателот Заев.

 

Најчитани вести