Македонија

Заев сам се фати во тесно

Заев сам се фати во тесно

Лидерот на СДСМ Зоран Заев одговарајќи на новинарски прашања денеска повторно е фатен во лага и ги потврдува сомнежите за криминал и поткуп.

Заев прво кажа дека пријавил, а денес вика дека не пријавил туку архивирал, со што самиот се фати во тесно.

-Нема да давам коментар за кривичната на бизнисменот. Го приметив дека сака да ме мести, ама на кој да пријавам? Мијалков ли да ме брани. Каде да се бранам. Направив архиви и му се јавив на бизнисменот дента во Универзална да не ми тутне пари со полиција, рече Заев.

После ова, се поставува прашањето доколку бил местен, зошто не пријавил, туку чекал година ипол откако претходно бил пријавен за поктуп.