понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 47

Заев веќе не е убеден во победа па си обезбедува пратеничко место

Пред само две години на предвремените парламентарни избори кои се одржаа во 2014 година, Заев го претстави таканаречениот Нов партиски концепт и стратегија, каде што тогашното највисоко партиско раководство донесоа одлука да не се кандидараат за пратеници, наводно убедени дека ќе бидат дел од следната извршна власт која ќе добие мандат да ја состави идната влада.

заев

Последни вести

Зоран по кој знае кој пат повторно го демантираше Заев. Претседателот на СДСМ Зоран Заев, убеден во силниот пораз кој го очекува на престојните предвремени парламентари избори закажани за 11-ти декември, одлучи да го напушти таканаречениот „Нов концепт“ кој толку бомбастично го промовираше на предвремените парламентарни избориво 2014 година и сепак реши да се кандидара за пратеник и за себе да си обезбеди сигурно пратеничко место и пратенички имунитет, пишува „Курир“.

Имено, пред само две години на предвремените парламентарни избори кои се одржаа во 2014 година, Зоран Заев и СДСМ на големо го претставија таканаречениот Нов партиски концепт и стратегија, каде што тогашното највисоко партиско раководство каде покрај Зоран Заев, беа и Радмила Шекеринска, Стево Пендаровски и Фросина Ременски, донесоа одлука да не се кандидараат за пратеници, наводно убедени дека ќе бидат дел од следната извршна власт која ќе добие мандат да ја состави идната влада во Република Македонија.

zajkoi

Зоран Заев во очи на предвремените парламентарни избори во 2014 година убеден во победата на СДСМ, го изјави следново:

„Новите принципи кои што СДСМ денеска ги наметна, апсолутно се надевам дека предизвикуваат посебно внимание во јавноста. За да бидеме на чисто, овој нов концепт каде што раковдството на партијата не е на самите лсити, ја испраќа недвосмислено јасната порака. Нашата убеденост е дека Зоран Заев и највисокиот дел на раковдството на СДСМ се основата на тимот кој што ќе ја созададе новата влада на Република Македонија“, истакна Зоран Заев во 2014 година.

unnamed

Оттука останува дилемата во јавноста, зошто и каде исчезнаа убеденоста и сигурноста на Зоран Заев и СДСМ во победата на престојните парламентарни избори како што беше случајот и во 2014 година кога не се кандидираа за пратеници и очекуваа тие да бидат победници на тогашните парламентари  избори, пишува „Курир“.

Најчитани вести