Македонија

ВИДЕО: Заев со ново „огромно ветување“ – поетски вечери во секое маало

ВИДЕО: Заев со ново „огромно ветување“ – поетски вечери во секое маало

Лидерот на опозициската СДСМ, Зоран Заев даде едно „огромно ветување“ со кое ќе го подигне нивото на културата во Република Македонија, пишува Журнал.нет.

Тој при посетата на Штип вети дека ќе воведе поетски вечери во секое маало.

„Културата е од главнички на опачки превртена… уметноста да расте, да имате поетски вечери на секаде, во секое маало“, изјави Заев.