Македонија

Заев: Владата да помогне визбите да го складираат грозјето

Заев: Владата да помогне визбите да го складираат грозјето

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев се сретна со лозарите од тиквешкиот регион кои со денови загрижено чекаат пред откупните пунктови во очекување да го предадат овогодинешниот род. Тој ја изрази својата поддршка за нив и најдиректно ја повика Владата да направи интервентен откуп на грозјето.

Заев порача дека државата веднаш треба да интервенира и да го откупи грозјето, а потоа да договори со визбите складирање на родот.