сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 51

Заев и Жерновски немо го гледаа сквернавењето на споменикот за АСНОМ

Среде Центар, на градоначалникот Андреј Жерновски не му пречеше ваквото насилие. Ниту тој не испрати осуда за сквернавењето и дивеењето во општината со која раководи.

Заев и Жерновски немо го гледаа сквернавењето на споменикот за АСНОМ

Заев и Жерновски немо го гледаа сквернавењето на споменикот за АСНОМ

Поврзани вести

Хулиганите на СДСМ продолжуваат да ги сквернават спомениците кои во себе ја носат вредноста на македонската историја.

Нивна „жртва“ беше и спомен обележјето на АСНОМ

Додека хулиганите дивееја, лидерот на СДСМ Зоран Заев, градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски и Гзим Острени некогашниот воен командант, немо го гледаа сквернавењето на овој значаен за Македонците споменик.

zaev-protest

Заев покажа дека воопшто не му е грижа, ниту денес ниту изминатиов период и наместо да го осуди ваквото вандалско однесување, тој застанува на протест рамо до рамо со хулиганите.

zaev-2protest

Среде Центар, на градоначалникот Андреј Жерновски не му пречеше ваквото насилие. Ниту тој не испрати осуда за сквернавењето и дивеењето во општината со која раководи.

zernovski-protest

zernovski-2protest

Спомен обележјето кое го симболизира одржувањето на Првото заседание на АСНОМ, е изградено за истакнување на силна почит кон Кирил Петрушев и Емануел Чучков, Панко Брашнаров, офицерите Тихомир Милошевски и Тодор Стојанов – Ѕвездин, Киро Глигоров и Веселинка Малинска, како секретари, Бане Андреев, Методија Андонов – Ченто и Махајло Апостолски.

 

Најчитани вести