вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 1

Зафирчев: Не е „ружна“ портата, ружна е пораката на оние кои сквернават

Нивното уништување е само отсуство на припадност кон овој народ и оваа држава и немање почит кон нејзината историја и традиција, а со тоа немање почит кон себе си, напиша Зафирчев на својот ФБ профил.

Зафирчев: Не е „ружна“ портата, ружна е пораката на оние кои сквернават

Зафирчев: Не е „ружна“ портата, ружна е пораката на оние кои сквернават

Последни вести

Не е “ружна” портата, “ружни” се мислата, гестот и пораката на оние кои сквернават и на оние кои го одобруваат тоа, напиша на својот Фејсбук профил македонскиот актер Васил Зафирчев.

-Без оглед на времето, контекстот и референцата со која се изградени, спомениците се апсолутна дефиниција на нашиот културен, историски и национален идентитет. Нивното уништување е само отсуство на припадност кон овој народ и оваа држава и немање почит кон нејзината историја и традиција, а со тоа немање почит кон себе си, напиша тој.

vasil-fb

Најчитани вести