Спорт

Зајков: Се надевам дека тука ќе имам шанса да ги докажам моите вистински квалитети

Зајков: Се надевам дека тука ќе имам шанса да ги докажам моите вистински квалитети
Зајков го одработи првиот тренинг со своите нови соиграчи од Шарлерој

Тој веќе го одработи и првиот тренинг со своите нови соиграчи.

Ова е ми се чини мојот вистински предизвик. Среќен сум што доаѓам во клуб со долга историја како Шарлерој. Искрено се надевам тука ќе имам шанса да ги докажам моите вистински квалитети, истакна Зајков веднаш по промоцијата во новиот клуб.

Нашиот дефанзивец во белгискиот клуб ќе биде на позајмица од Рен, каде не успеа да се наметне за место во првиот тим. По една година останува и можноста Шарлерој да го откупи неговиот договор.