Свет

Закана со бомба во Словенечкиот парламент

Закана со бомба во Словенечкиот парламент

Полицијата денеска изутрина добила zакана дека во зградата на словенечкиот парламент е поставена бомба.

Полицијата во моментов ја пребарува зградата, а не е исклучена можноста дека зградата ќе биде евакуиарана доколку се утврди дека постои ризик, пренесоа медиумите.

Другите поединости засега не се соопштени.