Македонија

Заклетва на војници за доброволно служење воен рок

Заклетва на војници за доброволно служење воен рок

Во касарната „Алексо Демниевски – Бауман“ во Велес денеска ќе се одржи свеченост по повод заклетвата на војниците за доброволно служење на воениот рок.

На свеченоста, како што е најавено, ќе присуствува и ќе се обрати министерот за одбрана Зоран Јолевски.