Македонија

Заменик-претседателката на Шведскиот парламент Дингисан во посета на Македонија

Заменик-претседателката на Шведскиот парламент Дингисан во посета на Македонија

Заменик-спикерот на Парламентот на Кралството Шведска (Риксдаг) Изабел Дингисан утре ќе престојува во посета на Собранието на Република Македонија.

поред најавата на веб страницата на Македонското собрание, Дингисан ќе има средби со Антонио Милошоски, потпретседател на Собранието, со пратеничката група од Собранието на РМ за соработка со Парламентот на Кралството Шведска и со Даниела Рангелова, претседател на собраниската Комисија за еднакви можности на жените и мажите.

Предвидено е заменик претседателката на Ригстагот, Дингисан да се обрати и на седницата на собраниската Комисија за еднакви можности на жените и мажите.