Македонија

Замрзна Охридското езеро

Замрзна Охридското езеро

Поради исклучително ниските температури од околу -10 степени Целсиусови, брегот на плажата пред елитниот хотелски комплекс „Метропол“ – „Белви“ во Охрид е окован во мраз.

Скалите кои се поставени за полесно слегување во вода на капачите, сега се буквално оковани во мраз, а замрзната е и скоро целата површина на бетонскиот дел на самиот влез во езерото.