Крими хроника

Запален шлепер предизвика пожар кај Демир Капија

Запален шлепер предизвика пожар кај Демир Капија

Вчера поладне од сега неразјанети причини се запали шлепер со кумановски регистратски таблички на автопатот Скопје Гевгелија пред клучката кај Смоквица, јавува Канал 5.

Како што информира телевизијата, возачот успеал веднаш да излезе и да се спаси но од запалениот шлепер огнот за кратко време се проширил кон страоштата и продолжил да разгорува кон ниско стеблеста шума.Противпожарни единици од Гевгелија,Валаново како Демир Капија учествувале во гаснењето на пожарот, а на местото на настанот погале и вработени со возила од гевгелиското комунално претрпијатие.

Поради ветрот огнот се жирел со голема брзина и биле зафатени над 50 хектари носко стеблеста шума.

За среќа спасена е штала со говеда но не и столбови на ЕВН далеководот кој поминува од Смоквица до Гевгелија.