Балкан

Запленета огромна количина на оружје во Србија

Запленета огромна количина на оружје во Србија

Стефановиќ рече дека се уапсени и организаторите на таа група.

Кај нив се запленети девет килограми пластичен експлозив, 20 килограми ТНТ експлозив и детонатори, 11 рачни бомби, 12 противтенковски бомби, 10 тромблонски мини, автоматско оружје, муниција….

– Се работи навистина за огромна количина оружје што го продавала таа група, изјави Стефановиќ.