петок, 21 октомври 2016  |  Вести денес: 43

Започна дератизацијата во општина Кисела Вода

500thumb_deratizacija_01

Последни вести

​Општина Кисела Вода, во координација со градот Скопје и останатите општини од главниот град, започна со пролетна дератизација.

Уништувањето на штетните глодари ќе го врши ЈЗУ Центар за јавно здравје  во соработка со ЈП Водовод и канализација и урбаните заедници од општината.

Процесот на дератизација започна во Драчево, од каде во текот на наредните 10 до 15 дена ќе ги опфати сите останати месни и урбани заедници од Кисела Вода. Се предвидува да бидат опфатени вкупно околу 3230 шахти.

Најчитани вести