Свет

Започна средбата меѓу украинскиот претседател и тројцата негови претходници

Започна средбата меѓу украинскиот претседател и тројцата негови претходници

Започна средбата на украинскиот претседател Виктор Јанукович со тројцата негови претходници, пренесуваат локалните медиуми.

Средбата меѓу четворицата државници е првиот чекор кон организирање на „тркалезна маса“ меѓу претседателите, опозицијата, младите и претставниците на граѓанското општество.

На средбата засега не учествуваат претставници на опозицијата.

Разговорите, посветени на обновување на политичката стабилност во Украина, се одржуваат во Украинската палата.