Македонија

Засилени српските безбедносни сили на границата со Македонија

Засилени српските безбедносни сили на границата со Македонија

Српското МВР испратило дополнителни безбедносни сили на границата со Македонија, а го засилило и присуството на жандармеријата во Копненета зона кон Косово, пренесува Танјуг.

Српскиот министер за внатрешни работи Небојша Стефановиќ телефонски разговарал со неговата македонска колешка Гордана Јанкулоска за актуелната ситуација и ја информирал дека се испратени доплнителни сили на границата кон Македонија.