четврток, 20 октомври 2016  |  Вести денес: 55

Застрелани три волци во битолско

Акцијата беше организирана на иницијатива на месното население кое во немоќ да се заштити од дивите животни побара помош од нашите ловџии, соопштија од ЛЗ „Сокол“-Битола.

Застрелани три волци во битолско

Застрелани три волци во битолско

Последни вести

Ловџии од ловното здружение „Сокол“-Битола застрелаа три волци во атарот на пелагониските села Подино и Ивањевци, пренесе МИА.

Акцијата беше организирана на иницијатива на месното население кое во немоќ да се заштити од дивите животни побара помош од нашите ловџии, соопштија од ЛЗ „Сокол“-Битола.

Ловечката хајка по крволочните животни кои ги напаѓаат стадата со овци и кои само викендот задавиле пет овци во селото Подино, беше организирана професионално со 10 ловџии, и од регистрираните пет, отстрелавме три волци. За жал, волци се уште има и затоа ловечките акциите ќе продолжат, а населението го упатуваме на соработка со нашето здружение, информираа од ЛЗ „Сокол“-Битола.

Најчитани вести