Свет

Затруени 32 работници кои работеле на тунелот под Ламанш

Затруени 32 работници кои работеле на тунелот под Ламанш

Вкупно 32 работници биле затруени, а се сомнева дека тоа е предизвикано од јаглерод моноксид, додека работеле на тунел под Ламанш.

Околу 60 работници се вклучени на промената на шините на линиите меѓу францускиот град Калеа и британскиот Фолкстоун.

Иако постојат сомневања дека јаглерод моноксид е причина за труењето, операторот „Евротунел“ соопшти дека не се регистрирани големи количини од овој токсичен гас, кој што го следат со помош на 20.000 сензори во тунелот.