вторник, 30 мај 2017  |  Вести денес: 3

Затвор за мигрантите кои нелегално пристигнале во Белгија

migranti-idomeniii-640x294

Последни вести

Mигрантите кои нелегално пристигнале во пристаништата на Белгија ќе бидат казнувани со затвор од шест месеци до една година.

Усвојувањето на измените е поврзано со стравувањата дека голем број мигранти од растурениот камп покрај францускиот град Кале ќе се обидат преку белгиските пристаништа да стигнат до Велика Британија.

Предвидено е казните да бидат двојно поголеми, доколку делото се повтори во период од пет години.

Најчитани вести